Tips voor het kiezen van een online apotheek

Fysieke locatie
Een legitieme online apotheek zal ook een fysieke locatie hebben waar medicijnen worden afgeleverd en verstrekt. De eenvoudigste manier om een ​​fysieke locatie te verifiëren, is door op de pagina ‘contact‘ op de website van de apotheek te klikken. Als een adres wordt weergegeven, werkt deze apotheek waarschijnlijk vanuit een echt gebouw. U vindt mogelijk ook een adres onderaan de “startpagina” van het bedrijf.

Apotheker op personeel
Wanneer u een online apotheek vindt waarin u geïnteresseerd bent, belt u de locatie en vraagt ​​u om een ​​apotheker van het personeel. Elke legitieme apotheek moet een erkende apotheker of arts hebben om medicijnen nauwkeurig af te geven en vragen van klanten te beantwoorden. Als u geen contact kunt opnemen met de apotheek of als u niet kunt praten met een arts of apotheker, zoek dan een ander bedrijf.

Licensing
Elke legitieme online apotheek heeft een geldige licentie van de staat of provincie waarin ze actief zijn. Het licentienummer wordt vaak rechtstreeks op de website van het bedrijf weergegeven om klanten op de hoogte te stellen van hun legitimiteit. Zodra u een licentienummer hebt gevonden, belt u de regelgevende instantie die de licentie heeft uitgegeven om te controleren of het nummer geldig is.

Lidmaatschapszegel
Een andere indicatie dat een online apotheek legitiem is, is een lidmaatschapszegel van een accreditatieorganisatie zoals CIPA, VIPPS, MIPA, IMPAC, NCPA of Pharmacy Checker. VIPPS is opgericht door de National Association Boards of Pharmacy en wordt beschouwd als een van de beste accreditatiebureaus in het land. Pharmacy Checker wordt ook hoog aangeschreven als een non-profit waakhond voor de apotheekindustrie. CIPA is de Canadian International Pharmacy Association, wat handig is als u uw recepten bestelt bij een Canadese apotheek.

Receptvereiste
De meeste legitieme apotheken vullen recepten niet langer dan 90 dagen tegelijk. Ze hebben ook een schriftelijk recept van een arts nodig voordat ze het medicijn afgeven. Naast het recept, zullen gerenommeerde online apotheken de contactgegevens van uw arts vragen om uw recept te bevestigen. Ze kunnen zelfs uw medische geschiedenis vereisen om ervoor te zorgen dat het medicijn dat ze verzenden veilig voor u is.

Informatie over medicijnen
Zoek naar een online apotheek die veel informatie publiceert over de medicijnen die ze afgeven, inclusief mogelijke bijwerkingen en interacties tussen geneesmiddelen. Hoe meer informatie u krijgt over de medicijnen die u gebruikt, hoe beter u wordt in het omgaan met uw ziekte of chronische aandoening. Dit is vooral belangrijk bij een online apotheek omdat u geen persoonlijke ontmoetingen zult hebben met een apotheker die uw vragen kan beantwoorden of advies kan geven.

Verzendbeleid
Verzendbeleid varieert tussen online apotheken, dus kijk rond voor de beste deal voor uw behoeften. U wilt ook een apotheek vinden die recepten binnen een redelijke tijd verzendt – meestal binnen vijf tot tien dagen, afhankelijk van waar de apotheek zich bevindt.

Veilig bestellen
Dit kan vanzelfsprekend zijn in het huidige tijdperk van winkelen op internet, maar veilig bestellen is een must als u privé-informatie over uw medische geschiedenis en uw creditcardnummer deelt. De meeste gerenommeerde online apotheken geven informatie over hun veilige bestelmethoden, dus u kunt erop vertrouwen dat uw gevoelige informatie vertrouwelijk blijft.

Hoewel online apotheken tegenwoordig vaak de goedkoopste en handigste manier zijn om medicijnen te krijgen, is het belangrijk om te weten hoe u gerenommeerde bedrijven kunt kiezen uit frauduleuze bedrijven. Door deze 10 eenvoudige tips te volgen, kunt u er zeker van zijn dat de door u gekozen online apotheek net zo veilig als handig is.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *